Op zoek naar een nieuwe baan als jeugdbeschermer? Een baan als jeugdbeschermer stelt iemand in staat een vertrouwenspositie in te nemen en te fungeren als uitvalbasis voor jeugd met problemen. Het is een speciale functie voor mensen met bijvoorbeeld een afgeronde SPH opleiding, maatschappelijk werk opleiding of mensen met een rijk verleden in de jeugdzorg. Om vacatures jeugdbeschermer te vinden is het goed in de gaten houden van verschillende websites en instanties. Dit zijn een aantal mogelijkheden waar u vacatures als jeugdbeschermer kunt vinden. 


Vacaturesites 

 

De meest eenvoudige manier om erachter te komen of er vacatures jeugdbeschermer zijn, is door de vacaturesites in de gaten te houden. Grote vacaturesites hebben vaak de mogelijkheid om u op de hoogte te houden wanneer er een speciale vacature beschikbaar is. U wordt dan via de email op de hoogte gehouden. Ook bestaan en speciale vacaturesites met vacatures gericht op de jeugdzorg. Hier vindt u vaak sneller een vacature als jeugdbeschermer dan via de reguliere vacaturesites. Kijk bijvoorbeeld op Advizo.


Via de gemeente 

 

Vaak zijn er in de gemeente vacatures beschikbaar in de jeugdzorg en zijn er vacatures als jeugdbeschermer. Kijk eens op de website van uw lokale gemeente of ga langs bij het gemeentehuis voor meer informatie. Wie weet is er nog geen positie beschikbaar, maar kunt u al wel op sollicitatie voor wanneer er een positie vrijkomt. Het is natuurlijk mogelijk om bij meerdere gemeentes navraag te doen over vacatures jeugdbeschermer. 


Contacten in de zorg

Waarschijnlijk heeft u al eerder werkervaring opgedaan in de zorg, of tijdens de studie stage gelopen. Een belangrijke plek om te informeren naar mogelijke posities als jeugdbeschermer, is via uw eigen contacten. Laat vallen dat u op zoek bent naar een positie als jeugdbeschermer en laat het woord zich verspreiden. Wanneer er dan een functie beschikbaar is, wordt er aan u gedacht. Het is vaak veel succesvoller om middels uw eigen contacten een nieuwe functie te krijgen. Deze mensen kennen u en uw capaciteiten en weten daardoor ook of u geschikt bent voor de positie als jeugdbeschermer. Het is altijd de moeite waard om na te vragen binnen uw eigen kringen of er nog lopende vacatures zijn als jeugdbeschermer. Er zijn meerdere mogelijkheden om vacatures als jeugdbeschermer te vinden. Zoek op de reguliere vacaturesites en stel een update in voor wanneer er nieuwe vacatures zijn, zodat u op de hoogte gehouden wordt. Er bestaan ook vacaturesites, speciaal gericht op werken in de zorg, hier vindt u nog sneller een passende vacature als jeugdbeschermer. Ga langs bij de gemeente en zie of er openstaande vacatures zijn en laat binnen uw eigen kringen vallen dat u op zoek bent naar een vacature.

Delen